PDA

View Full Version : icecast win32 server



djultra89
11-16-2013, 03:57 PM
I'm running icecast2 win32 server but iv set everything up properly iv my address is http://192.168.0.150:8000/stream.ogg but im gonna use winamp for the autodj? But my question is how can I get my address so that others can hear it as well as me. And I want it to work in all media players

PapaBearPW
11-16-2013, 04:43 PM
You could try setting up a Dynamic DNS to use for that. Then port forwarding in your router...

djultra89
11-16-2013, 07:06 PM
thats the thing i've port forwarded the ports and i ave a dynamic dns its hyper-radio.zapto.org

shoutcaststreaming
11-17-2013, 03:43 AM
To find out what your outside IP address, go to:

http;//www.whatismyip.com

djultra89
11-20-2013, 10:35 PM
i have the ip in the icecast server but when i go to http://151.224.198.26:8001/stream.ogg

it still won't work? i have port forwarded 8001 in my sky router for both inbound and outbound
using 192.168.0.150 thats my ipv4 address. now im stuck but i have team viewer if you wish to come into my pc to help

Brutish Sailor
11-20-2013, 10:46 PM
did you port forward?

Not just your router, but your comp?

djultra89
11-20-2013, 11:12 PM
Um I think I did. But were do I go If I didn't?

Brutish Sailor
11-21-2013, 12:03 AM
http://portforward.com/

Brutish Sailor
11-21-2013, 12:07 AM
also got to disable your routers firewall on that port. If it has one internally.

Also got to disable your comps on this as well. Are you running XAMPP? Realize that if your chosing to do this over the TONS of free and low priced servers (wish someone had told me this at the beginning) your turning your box into a server. Theirs no need to do this to stream.

Just verifying you know this.

djultra89
11-21-2013, 09:08 AM
No im not using xamp at all. And yes iv port forwarded at portforward.comYeah I know there is no need to turn my box into a server.

Brutish Sailor
11-21-2013, 12:56 PM
Ok. Well if you know, but want to do it anyway..... Hell yeah! Streamer of my own level of sanity. I like it!

First, paste your conf. file, and also if your doing it yourself, you want to use radiotoolbox.com (Jkeys site) alot.

Make sure when you paste your config, you leave your password blotted out of it.

djultra89
11-21-2013, 05:44 PM
ok here is my config file


<!-- This config file contains a minimal set of configurable parameters, and mostly just contains the things you need to change. We created this for those who got scared away from the rather large and heavily commented icecast.xml.dist file. -->
<icecast> <limits> <sources>2</sources> </limits> <authentication> <source-password>ron23</source-password> <relay-password></relay-password> <admin-user>admin</admin-user> <admin-password></admin-password> </authentication>
<hostname>localhost</hostname> <listen-socket> <port>8001</port> </listen-socket> <fileserve>1</fileserve> <paths> <logdir>./logs</logdir> <webroot>./web</webroot> <adminroot>./admin</adminroot> <alias source="/stream" dest="/status.xsl"/> </paths> <logging> <accesslog>access.log</accesslog> <errorlog>error.log</errorlog> <loglevel>3</loglevel> <!-- 4 Debug, 3 Info, 2 Warn, 1 Error --> </logging></icecast>


but the port 8001 is not open, me and a friend have done everything to port porward
the port, i'm trying to use http://hyper-radio.zapto.org to keep the ip as it is with port 8001
but with no success, i am using winamp and edcast to stream..............

johny c
11-22-2013, 12:18 AM
Use this link to check your ports open http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/

djultra89
11-22-2013, 11:20 AM
says http://www.yougetsignal.com/img/flag_red.gif Port 8001 (http://en.wikipedia.org/wiki/Port_8001) is closed on 151.224.155.13 but we have opened the port in my router. i don't
understand it here is a screenshot 1269

Brutish Sailor
11-22-2013, 03:21 PM
bigger screenshot. Resolutions too low.

shoutcaststreaming
11-22-2013, 04:29 PM
If port 8001 is closed, you need to open it !!

Brutish Sailor
11-22-2013, 05:38 PM
agreed. and the port above it for shoutcast (listening port)

Brutish Sailor
11-22-2013, 05:40 PM
honestly, if your running your own server, you want to keep it organized. I would go by evens, so you can keep track of which ports to open (start at 8100, open 8010 and 8011.)

SatoshiAaron
06-14-2014, 09:50 PM
I suggest buying a cloud server/VPS. Most hosting companies only give you Dynamic DNS if you own some kind of company.